Pored Šarića i Radovanovića, istraga srpskog tužilaštva obuhvata i advokata Dejana Lazarevića, Bojana Stanojkovića, Danila Odovića, Aleksandra Boškovića, Nikolu Spasojevića, Danila Stojanovića, Duška Mirkovića, Stefana Andrejića, Marka Vukića i Uroša Radovanovića (bivše prezime Mišić).

Naime, 14. aprila su zajedno sa Šarićem uhapšeni i Lazarević, Odović, Radovanović i Mirković, dok se Bošković predao policiji par dana kasnije.

Osumnjičeni policajac Stojanović uhapšen je sredinom aprila u Beranama u Crnoj Gori i očekuje se njegovo izručenje.

Svi oni se terete da za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti, zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka.

Foto: Tanjug

 

Milutinović se pored krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, tereti i da je, kao službeno lice, zamenik načelnika SKOP-UKP, MUP, iskorišćavanjem svoj službenog ovlašćenja, nakon izvršenog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, preduzimao radnje koje su imale za cilj da istragu za ovo krivično delo usmere u pogrešnom pravcu i da se kao učinioci ovog krivičnog dela označe lica koja nisu pripadnici organizovane kriminalne grupe.

Kako navodi tužilaštvo, ovo je radio kako bi se izbegla krivična dogovornost osumnjičenog Uroša Radovanovića (Mišića) ili obezbeđenje povoljnijeg statusa u eventualnom krivičnom postupku.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".