Izvesni Hašmin Musa, fudbaler Inter Elajsa, prvoligaša iz Gane zatresao je sopstvenu mrežu protiv Ašanti golda, zatresao je sopstvenu mrežu u porazu svog tima od Ašanti golda i doprineo ukupnom rezultatu 7:0.

Po sopstvenom priznanju to je namerno uradio u znak protesta zbog pokušaja da se namesti meč. U izjavi optužio je i svoje saigrače da su učestvovali u nameštanju.

- U našem hotelu sam čuo da su se kladili na tačan rezultat od 5:1 protiv mog kluba Inter elajsa. Odlučio sam da im stanem na put jer ne odobravam klađenje. Posle utakmice su mi iz tima čestitali što sam im pokvario opkladu - rekao je Musa za tamošnje medije.

Stoga, je Musa odlučio da stvar uzme u svoje ruke. Međutim, nedugo nakon pomenute utakmice došlo je do neočekivanog preokreta. Musa je kao jedan od čak 18 igrača sa te utakmice suspendovan zbog optužbe za nameštanje rezultata.

Listu pogodaka (uz dva komična autogola) možete pogledati: 

Iz njegove ekipe podneta je prijava protiv još dvojice, a iz protivničkog Ašanti golda, trostrukog šampiona Gane, protiv čak petnaestorice. Uz to je osumnjičeno i čak šest ljudi iz uprave oba kluba.

- Nismo uradili ništa loše jer mi često pobeđujemo sa 4:0, 5:0 ili 5:4. Dali smo im pet golova pre nego što je dva sam sebi dao njihov defanzivac. Mislim da bi trebalo da okrive čoveka koji je dvaput dao gol sam sebi jer je to nezapamćeno. Zašto onda krivite Ašanti gold? Ovo je ljubomora i oni samo žele da unište naše ime. Nisam razgovarao ni sa jednim predsednikom, ni sa jednim klubom. Nismo uradili ništa - rkeao je Kvaku Frimpong, predsednik Ašanti golda.Never

Do ovog skandala došlo ne nepunih mesec dana nakon što je predsednik Fudbalskog saveza Gane Kurt Okraku osudio sve koji pokušavaju da nameštaju utakmice.