Do tragične smrti, prema saznanjima iz istrage, došlo je utapanjem.

Renato Grbić, poznati beogradski alas koji je spasio nekoliko desetina života, objasnio je kako telo nije isplivalo već skoro pet meseci.

- Ja sam od početka govorio da je po mom mišljenju on došao do Pančevačkog mosta i da nema šanse da prođe tuda jer je ispd stara konstrukcija mosta, ima i panjeva i svačega pod vodom tako da je tuda nemoguće proći što sam i njegovom ocu rekao. Neki su govorili da će doći do Đerdapa jer je voda ove zime bila jaka. NJegovo telo je stajalo kod mosta sve dok se nije povećala temperatura vode, sada je nekih 20 stepeni i onda je isplivao na površinu, tome je doprineo i jak vetar koji je tog dana duvao prema beogradskoj strani, inače bi ga struja možda odnela na sredinu reke, pa bi telo dospelo do Višnjice ili neke druge obale - navodi Grbić.

foto: Printskrin/Jutjub/PRVA

 

 

On tvrdi da telo nije moglo da ispliva na površinu sve dok bakterije nisu napale leš.

- Telo je bilo na dnu reke dok se nije povećala temperatura vode i dok bakterije nisu počele da napadaju leš, odnosno da truli organizam. U vreme kada je on ušao u Savu temperatura vode je bila jako mala i na niskim temperaturama su male verovatnoće, gotovo nemoguće da telo ispliva.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".