Desetine ljudi tada su je kontaktirali i rekli da se danas suočavaju sa istim problemom. Medicinska sestra se zaustavila na ulazu koji je izlazio iz Rouzine bolničke sobe i drhtavim glasom je rekla:

- Žao mi je što vam se ovo dogodilo, i moju ćerku su silovali.

Rouz je pogledala medicinsku sestru. Nije mogla biti starija od 40 godina, pomislila je, njena ćerka mora da je mlada, poput mene.

Pomislila je na jutro posle napada, na razgovore sa policajcem bez emocija i lekarom. Svi su koristili izraz "navodno" kada su mislili na nasilni, višesatni napad preko noći koji im je Rose opisala.

Sa izuzetkom njenog oca i bake, ni većina njene rodbine joj nije verovala. Sa medicinskom sestrom je bilo drugačije.

- Ona mi je verovala - rekla je Rouz.

Rouz je rekla da se nekoliko puta obraćala sajtu "Pornhab" sa zahtevom da se video njenog silovanja ukloni. 

- Napisala sam: "Molim vas, ja sam maloletna, ovo je bilo silovanje, molim vas skinite ga." - rekla je Rouz, ali nije dobila odgovor, a video zapisi su ostali aktivni. 

Rouz je takođe rekla da bi se sa svakim strancem koji je pogleda u oči pitala - Da li su videli te video zapise? Da li su to uradili? Da li su se zadovoljavali mojim silovanjem?

 

 

Video je na kraju ipak skinut sa veb sajta zato što je Rouz poslala mejl u kome se predstavila kao sopstveni advokat.

Nakon napada, sva ogledala u njenoj kući morala su biti prekrivena ćebadima, jer nije mogla podneti da ugleda svoj odraz. Sada ima 25 godina i živi srećno udata. Rouz je uspela da prebrodi sve traume, ali je i dalje zabrinuta za slične događaje širom sveta.