Čestitajući danas svim novinarima i medijskim radnicima Svetski dan slobode medija,ministarstvo je poručilo da je, u godinama prepunim izazova, kada smo globalno izloženi kako velikom broju informacija tako i velikom broju dezinformacija, od ključnog značaja za sve nas da svi novinari i mediji izveštavaju odgovorno i profesionalno, poštujući sve zakone i etičke standarde profesije.

Ministarstvo kulture i informisanja napominje da svi mediji i novinari moraju da budu svesni svoje uloge koju imaju kako u informisanju građana tako i u kreiranju opšte klime u društvu, navodi pres služba ministarstva.

Ministarstvo veruje da novinarstvo koje predstavlja jedan od nosećih stubova svakog demokratskog društva, može da pomogne u izgradnji stabilnog društva kome svi težimo.

Ministarstvo kulture i informisanja "ističe da, bez zadrške, sve pretnje, vređanja, pritiske i ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskih radnika bespogovorno osuđuje, a današnji Svetski dan slobode medija koristi da pozove sve građane i aktere da novinarima i medijskim radnicima omoguće da neometano rade svoj posao, ne ugrožavajući im ličnu bezbednost i profesionalni integritet".

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".