Ovo je potvrđeno iz kantonalne bolnice dr Safet Mujić za portal Avaz.

Kako prenose, devojka je dovezena u bolnicu bez pulsa, pritiska i praktično bez znakova života. Uprkos naporima lekara, reanimacija nije uspela ni u kolima Hitne pomoći ni u bolnici.

NJeni roditelji i sestra su lakše povređeni. Na njihovu kuću u mahali Kukavac se obrušila ogromna stena.

Kako javlja "Avazov" reporter sa lica mesta, ispred bolnice se okupila rodbina porodice i lekarsko osoblje. Svi su u šoku, zanemeli su od tuge.

 


Zemljotres se, podsetimo, osetio širom države u Sarajevu, Mostaru, Zenici, Trebinju, Bileći, Stocu, LJubinju... Brojni građani Trebinja, Zenice i Sarajeva su istrčali na ulice.

Od jačine potresa sve je podrhtavalo skoro jedan minut, a građani koji žive na višim spratovima prijavili su da su im padale stvari.

Podsećamo, snažan zemljotres 5,7 stepeni se dogodio oko 23.10 u petak, a u njemu je nastradala devojka iz Stoca i pričinjena je velika materijalna šteta širom Hercegovine.

Svega nekoliko minuta kasnije zabežen je i potres jačine 3,1 stepen po Rihteru. NJegov epicentar je bio 23 kilometra jugoistočno od Nevesinja na dubini od dva kilomera.

Oko sat vremena kasnije dogodio se još jedan potres na ovom području. Prema podacima sajta EMSC bio je jačine 3,9 stepeni.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".