Reč je o nekadšnjem trećem teniseru sveta Davidu Nalbandijanu. 

Argentinac je neverovatan rezultat ostvario 2007. godine u Madridu, koji se tada igrao u dvoranskim uslovima na tvrdoj podlozi. 

Nalbandijan je u prva tri kola savladao Arnoa Klemena, Tomaša Berdiha i zemljaka Huan Martina del Potra, da bi u četvrtfinalu snage odmerio sa Rafaelom Nadalom.

Uprkos tome što se smatralo da je Španac veliki favroit, Argentinac je zabeležio ubedljivu pobedu rezultatom - 6:1, 6:2.

 

 

U polifinalu Nalbandijana je čekao, tada dvadesetjednogodišnji veliki talenat iz Srbije, Novak Đoković, međutim, uprkos tome što je pružio veći otpor od Nadala, srpski teniser nije uspeo da savlada legendarnog tenisera, te je semafor pokazivao pobedu Nalbandijana - 6:4, 7:6 (4).

 

 

Finalni meč zbog kojeg će, kako će se ispostaviti, ući u istoriju tenisa, Argentinac je odigrao protiv Rodžera Federera.

Nakon prvog seta, koji se završio ubedljivim rezultatom 6:1 za Švajcarca, sve je naslućivalo na njegovu laku pobedu , međutim, Nalbandijan je imao drugačije planove.

Autsajder je uspeo da slavi u dva naredna seta, identičnim rezultatom 6:3, i na taj način, pored osvajanja madridskog Mastersa, ostvario dostignuće koje će se prepičavati godinama - pobede protiv članova Velike trojke tenisa, i to na istom turniru.

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".