Turska artiljerija granatirala je danas provinciju Hasaka u regionu Abu Rasin na severu Sirije.

U izveštaju agencije SANA se navodi da su turski vojnici koristili artiljeriju i minobacače raspoređene u graničnoj zoni bezbednosti koju su uspostavile turske trupe 2019. godine, prenosi TAS S.

U napadu su oštećeni stambeni objekti i povređeni civili iako se ne precizira njihov broj. Abu Rasin i okolina našli su se takođe na udaru turskih bespilotnih letelica i vozila. Kurdske jedinice koje su aktivne u toj oblasti i sabotiraju aktivnost turskih snaga i naoružane sirijske opozicije koju podržava Ankara.

Foto: Profimedia

 

 

Prema rečima očevidaca, usled intenzivnog granatiranja, jedan broj stanovnika je napustio svoje kuće i krenuo prema Hasaki, administrativnom centru udaljenom oko 630 km od Damaska, prenosi "Tanjug".

Foto: Profimedia

 

 

U isto vreme, problemi i u drugom delu Turske, ovoga puta u mirnodopskim uslovima. U istanbulskoj četvrti Šišli jutros se dogodila eksplozija u šahtu sa podzemnim instalacijama nakon čega su evakuisane tri stambene zgrade.

U izveštaju istanbulskog dnevnika "Sabah" je potvrđeno da su zgrade jutros preventivno evakuisane nakon što je najpre noćas počeo da kulja dim, a potom se jutros oko 08.30 čula snažna detonacija koja je odbacila poklopac uličnog šahta u vazduh.

Zbog eksplozije i velike količine dima stanari zgrada su napustili svoje stanove, a po dojavi su na lice mesta upućene ekipe policije i dezuzurni tim vatrogasne brigade.

Tokom uviđaja je ustanovljeno da su se zapalili podzemni kablovi, zbog čega je terenska ekipa elektrodistribucije prekinuli isporuku struje u tom delu turske prestonice.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".