Da li je ovo zanimanje samo trend? Da li popularnost donosi slobodu ili je oduzima? Koje se društvene priče zaista skrivaju iza Instagram profila?

 

 

Projekat pod autentntičnim nazivom "Ćao Svima", predstavlja neuobičajno pozorišno iskustvo koje je na repertoaru Reflektor teatra 26, 27. i 28. septembra.

Postavljajući gore navedena pitanja, predstava se bavi životima mladih ljudi u Beogradu, kao i pojavom fenomena influensera, trenutno najpoželjnije profesije među omladinom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EjtOEjt (@el.8o8)

 

Izvođenje predstave traje čitavog dana. U ovom ne tako uobičajnom pozorišnom komadu, publika sa glumcima komunicira uživo, u javnom prostoru i prostoru izvođenja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Neda Matić (@neda___ne.da)

 

Prvi deo ovog pozorišnog komada izvodi se komunikacijom sa likovima predstave putem telefona i društvenih mreža, dok se drugi deo predstave odvija direktno u prostoru izvođenja. Svi delovi predstave su interaktivni, pa će publika imati priliku da bude u stalnom kontaktu sa izvođačima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @uni___glow

 

Predstava je nastala kao rezultat višemesečnog društvenog eksperimenta, sprovedenog na instagramu.

Četvoro (fiktivnih) influensera, otvorili su njihove instagram profile i tokom nekoliko meseci, živeli njihove živote. Iza svakog od likova ove predstave, stoji tim koji čine glumac/ca, dramaturškinje, producenti/kinje, videografi/kinje, fotografije/kinje i stručni saradnici/ce.

U procesu rada na predstavi, timovi su svakodnevno kreirali i delili sadržaje, ali i sklapali saradnju sa različitim brendovima, sa ciljem da stignu do što većeg broja pratilaca na Instagramu. Tokom predstave, upoznajete influensere i glasate za onog čija vam se priča, teme i stil najviše dopadaju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tamara 🌍 (@tasha.tachka)

Deo sredstava za ovu predstavu prikupljen je uz pomoć građana koji su učestvovali u kampanji "Više od publike".

Predstava "Ćao Svima" biće premijerno izvedena 26. septembra u 20 časova na Dorćol Platzu, na pozornici Reflektor teatra.