Veoma zanimljiva vest stiže iz Francuske, gde su američki investitori odlučili da naprave mali "bum" u tamošnjem fudbalu i da kupe Crvenu zvezdu. Da, dobro ste čuli, klub iz Pariza koji se zove Red Star više neće biti u vlasništvu Patrisa Hadada, što je naišlo na revolt navijača.

Oni su, navodno, jako tradicionalistički nastrojeni i želeli su da se Hadad zadrži na mestu čelnog čoveka kluba. Ipak, kompanija pod nazivom "777 Partners" rešila je da otkupi sve deonice i da za funkcionisanje tima "upumpa" 10.000.000 evra.

- Za 777 je pravo zadovoljstvo što će ući u istoriju kao vlasnik Red Stara. Klub ima jedinstven identitet u svetu fudbala i na nama je da pomognemo u izgradnji njegove budućnosti poštujući tradiciju. Posedujemo solidno iskustvo u upravljanju fudbalskim klubovima sa slavnom prošlošću. Radujemo se što ćemo raditi ruku pod ruku sa svim partnerima i simpatizerima kluba kako bismo ovo iskustvo iskoristili za sve one kojima je Red Star u srcu - rekli su investitori.

Ovaj klub osnovan je 1897. godine od strane nekadašnjeg predsednika FIFA, Žila Rimea, koji je imao ulogu u kreiranju prvog Svetskog prvenstva u fudbalu. Navijači zbog toga nisu nimalo srećni zbog prodaje.

- Kako investicioni fond iz Majamija može da bude potpuno zainteresovan za naš klub ovde? Ovaj projekat nije dobar i predstavlja ono čemu se mi protivimo - kažu najvatreniji navijači Red Stara.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".