Na svečanosti je predstavljeno novo oklopno vozilo "Vihor" koje je razvijeno u saradnji sa Tehničko-remontnim zavodom u Bratuncu.

Povodom jubileja, zvaničnici su obišli i radove na novoj Policijskoj akademiji u Zalužanima, gde će se školovati 500 kadeta, što je najveći broj do sada.

"MUP Republike Srpske je ogromna snaga koja može da se nosi sa svim zadacima i svim izazovima", rekao je Lukač.

On je naveo da je Policija Srpske spremna, obučena i opremljena za sve moguće izazove, a sve s ciljem zaštite bezbednosti građana Srpske i njihove imovine.

Lukač je rekao da MUP Srpske s tim ciljem nastavlja da školuje, oprema i obučava policiju Srpske.

"Naš zadatak je da održavamo mir u ovoj zemlji, bezbednost na svim nivoima, da garantujemo bezbednost našim građanima i svima koji kao turisti ili gosti dođu u Republiku Srpsku. Policija Srpske će nastaviti na tom kursu s ciljem očuvanja mira i bezbednosti u Srpskoj i BiH ", poručio je Lukač, preneli su banjalučki mediji.

Svečanosti su prisustvovali najviši zvaničnici Republike Srpske, MUP-a, ali i brojni gosti.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske može biti ponosno na svoja dostignuća i na brojne međunarodne akcije u kojima su učestvovali i pokazali se kao važna karika.

"Republika Srpska ima policiju koja je savremena bezbednosna agencija", poručio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Policija predstavlja jedan od ključnih stubova Republike Srpske, opstajući kao jedinstven simbol suvereniteta i političke autonomije Republike Srpske, poručio je premijer Radovan Višković.

Prethodno je služen parastos za 782 poginula pripadnika MUP-a u odbrambeno otadžbinskim ratu.

Inače, Dan policije Republike Srpske - 4. april, obeležen je širom Srpske.

A večeras će biti potpisan sporazum o saradnji MUP-a Srbije i Republike Srpske i Kriminalističko-policijskog univerziteta o školovanju pripadnika MUP-a Srpske.

Potom i svečana akademija u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".