-  Čovek u jednom trenutku mora da se odabere, bez obzira na to da li se neko s tim slaže, a znala sam šta će uslediti kada se opredelite i svako ko je u javnosti mora na to da računa - rekla je Grujičić za Tanjug.

Ona dodaje da svoj politički angažman vidi kao podršku državi, ne samo Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

- Mislim da zaista 3. aprila treba glasati sa Aleksandra Vučića i listu ''''Zajedno možemo sve - kaže Grujičić.

Nisam njihov (SNS) član ili stranačka ličnost, ali kadgod sam nešto predložila u stručnom smislu, kadgod sam zamolila da se nešto nabavi, oni su zaista uvek rado izlazili u susret, ne zato što sam ja neko opasan, nego zato što smo moj tim i ja imali dobre ideje - kaže Grujičić.

Ona dodaje i da država ide putem kojim bi ona želela, jer pored puteva i svega drugog, zna koliko je urađeno za poslednjih sedam-osam godina za zdravstvo, što treba nastavtiti.

Na pitanje o mogućnosti da postane minstar zdravlja, odgovara da nikada nije radila u Ministarstvu, već samo u pojedinim komisijama, kao i da bi najpre morala da se navikne na novu sredinu i upozna neke nove ljude.

- Pre toga mora da se uradi sve što smo dogovarali, računajući i pilot-projekat formiranja malih ambulanti lekara opšte prakse, pedijatara, stomatologa i farmaceuta, pa imamo običaj da kažemo - porodični lekar, apotekar, a došli smo u situaciju da nam treba i porodični psiholog - ističe Grujičić.

Neopohodno je, dodaje, završiti kliničke centre, a prevashodno izgradnju Instituta za onkologiju i radiologiju, za šta, kako je navela, ima čvrsta obećanja ministara zdravlja i finansija, kao i predsednika Vučića,.

- To je izuzetno velika investicija, budući da moramo da obezbedimo sve mašine i sve lekove, kako nijedan onkološki pacijent ne bi morao u inostranstvo da se leče - ističe nosilac liste „Zajedno možemo sve".

Danica Grujičić napominje da joj je to bio i najveći motiv, budući da za dve i po godine ide u penziju, a za sobom ostavlja tim od desetoro mladih ljudi, koji odlično znaju sve što je neophodno za lečenje ovog naroda - od operacija do praćenja pacijenata.

Ona je napomenula da sigurno neće produžiti svoj angažman na fakultetu, jer, kako je navela, makar na katedri za hirurgiju ima dovoljno mlađih i kompetetnih ljudi, koji mogu da budu dostojna zamena.

- Na Institutu za onkologiju i radiologiju formirana je potpuno nova katedra kliiničke onkologije sa radioterapijom, gde će posle desetina godina naši internisti postati deo Medicinskog fakulteta, u čemu su glavnu ulogu odigrali hirurzi i tu moram da pohvalim profesorku Marinu Nikitović- , kaže Grujičić i ponavlja da je njen najveći uspeh - tim mladih ljudi koji je oformila u Institutu.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".