- Sa velikom tugom vas obaveštavam da je porodica Rodžera Mičela - režisera, scenariste i oca, objavila njegovu smrt u 65. godini 22. septembra - rekao je publicista, a prenosi "The Sun".

Foto: Profimedia

 

 

Rodžer je rođen 1956. godine u Pretoriji, u Južnoj Africi, a njegov otac je bio britanska diplomata zbog čijeg posla je upoznao Bejrut, Damask i Prag pre nego što je krenuo na koledž u Bristolu.

Kada je imao 20 godina priključen je Royal Court Theatre u Brajtonu kao dosledni režiser, a zatim je otišao u Royal Shakespeare Company, a u vašem pozorištu je režirao nekoliko komada.

 

 

Krajem starog milenijuma, odnosno 1999. godine režirao je britanski blokbaster Nothing Hill sa DŽulijom Roberts i Hju Grantom. Posle toga uspeha, ponuđeno mu je da režira i "Changing Lanes" sa Benom Aflekom i Semjuel L. DŽeksonom, 2002. godine. Neki od njegovih filmova su i "My Cousin Rachel", "Venus", "Enduring Love", "Morning Glory", "Persuasion" i "Blackbird". Sarađivao je sa brojnim britanskim glumcima i glumicama.

 

 

Ženio se dva puta - glumicom Kejt Baferi sa kojom je dobio sina Harija i ćerku Rozanu, a sa Anom Maksvel Martin dobio je ćerke Megi i Nensi.