Sa druge strane, njegov branilac, advokat Danilo Šarić je zatražio izuzeće i sudije Lukića, ali i još troje sudija iz petočlanog veća. Naveo je da su oni činili veće koje je u drugom stepenu potvrdilo presudu Specijalnog suda, kojom je Darko Šarić osuđen na 15 godina zatvora zbog trgovine narkoticima. U ovom predmetu, pred Apelacijom je otvoren glavni pretres, pošto je Vrhovni kasacioni sud ukinuo pravosnažnu presudu. Odluka predsednika Apelacionog suda o zahtevima za izuzeća biće saopštena danas.

Šarić je juče istakao da je sudija Lukić direktno spominjao njegovo ime u intervjuima datim jednom nedeljniku u januaru i julu prošle godine:

- Niste znali da li ćete suditi u postupku za pranje para, ali ste komentarisali, kao i odluku Vrhovnog kasacionog suda. Pričao sam sa mnogim pravnicima i svi su mi rekli da je nezabeleženo da sudija nižeg suda komentariše odluke više sudske instance. Ne bi mi smetalo da vi niste koristili moje ime. Smatram da ste pristrasni, da imate neki lični odnos prema meni. Po mom subjektivnom osećaju, vi ste već presudili.

Foto: Tanjug

 

 

Advokat Danilo Šarić je istakao da je sudija Lukić sa kolegama Bojanom Paunović, Sretkom Jankovićem i Vesnom Petrović odlučivao već u drugostepenom postupku, po žalbama na presudu za trgovinu kokainom. U njihovoj odluci, između ostalog je, kako je branilac istakao, navedeno da je Darko Šarić izvršio krivično delo radi sticanja nezakonite novčane koristi i da je "prljav novac kriminalna grupa, koju je formirao, ubacivala u legalne novčane tokove kako bi prikrila nezakonito sticanje".

- Direktno su pokazali pristrasnost. Formirano je predubeđenje, koje onemogućava sudsko veće da objektivno sagleda sva pitanja u ovom predmetu - kazao je advokat Šarić.

Foto: Tanjug

 

 

NA OPTUŽNICI JOŠ 14 OSOBA

Prvostepenom presudom Specijalnog suda Darko Šarić je osuđen na devet godina zatvora zbog pranja novca, koji je, kako se tvrdi, stekao prodajom narkotika. Novac je, prema presudi, navodno, uvodio u legalne tokove kupujući zemljišta, preduzeća i nekretnine po Srbiji. Pored Pljevljaka, postupak se vodi protiv još 14 osoba.

(Novosti)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".