Glumica je već bila dva puta nominovana za Oskara. U istoj kategoriji su bile nominovane Olivija Kolman, Penelope Kruz, Nikol Kidman i Kristen.

Poznata po svojoj svestranosti kao glumica, ona može da ukrade ekran i u mejnstrim filmovima i u indi projektima, kao što je njen predstojeći rimejk umetničkog klasika Ingmara Bergmana "Scene iz braka".

Foto: Evan Agostini/Invision/AP

 

DŽesika je rođena kao jedno od petoro dece, sa prezimenom Hauard, ali je kasnije preuzela Častejn – pseudonim njene majke DŽeri koja ju je rodila kao tinejdžerka. Ona se bavila veganstvom i bila poznata veganska kuvarica. DŽesika je bila rastavljena od biološkog oca, a njen očuh radio je kao vatrogasac. Čestejnova je bliska sa svojom bakom Merilin, u čijoj je pratnji došla na dodelu Oskara 2012. i 2013. godine.

Ovo su deset zanimljivih činjenica o DŽesiki Čestejn

1. NJena prirodna boja kose će vas iznenaditi

U industriji u kojoj su žene pod stalnim pritiskom da menjaju svoj fizički izgled, a posebno boju kose, može biti iznenađujuće saznanje da je glumicina vatrena kosa - zaista njena prirodna boja kose. 

2. Napustila je srednju školu

Uprkos svom intelektu, Čestejn je shvatila da škola nije za nju. Kasnije je primljena je u prestižni DŽulijard preko stipendije Robina Vilijamsa. 

3. Srceparajuća priča o njenom psu

NJen simpatični pas Čaplin pojavljuje se na njenom Instagramu i Tviteru i očigledno je da on živi divnim životom punim topline i ljubavi. Čestejn je objasnila da je Čaplina udario automobil i da mu je potom amputirana noga. Srećom, nije prošlo mnogo vremena pre nego što ga je glumica pronašla u skloništu za životinje i usvojila dragoceno tronožno štene.

4. NJen tata je bio rok muzičar

Čestinini roditelji su bili veoma mladi kada su je dobili: mama DŽeri je imala 16, a tata Majkl Monasterio 20. Otac ih je napustio, dok je glumica bila veoma mala kako bi sledio svoj san da postane rok zvezda, ostavljajući Čestininu mamu da odgaja nju i mlađu sestru DŽulijet sama. 

5. Ona je posvećena veganka

Čestejn je usvojila veganstvo 2007. Ona ističe da ju je njena biljna ishrana ojačala nakon perioda letargije i slabosti, za koje veruje da je izazvana konzumiranjem sira.

Foto: Evan Agostini/Invision/AP

 

6. NJen muž je plemenitog porekla

U 2017, Čestnej se 2017. godine udala za grofa Gian Luca Passi de Preposulo. On je potomak istorijske italijanske plemićke porodice koja datira još od 973. 

7. Ovo je film koji ona nikada više neće gledati

Iako je zadivila publiku svojim neverovatnim nastupom u "Drvetu života" Terensa Malika zajedno sa Bredom Pitom Čestejn je rekla da nikada više neće gledati film, jer smatra da je previše bolan. 

8. Naučila je jednu od najagresivnijih borilačkih veština

Čestejn izgleda prilično graciozno i "neimpozantno" tako da je pravo otkriće da je sitna glumica savladala umetnost Krav Mage za svoju ulogu u The Debt.

9. Bila je maltretirana zbog svoje crvene kose, ali je imala najbolji odgovor za svoje mučitelje

Čestejn je stalno bila žrtva u školi zbog svoje boje kose, a često su je upoređivali sa šargarepom.  Međutim, ona je ovako uzvraćala na uvrede: "Vrhovi šargarepe su zeleni!"

10. Najbolja prijateljica

Uzimajući u obzir takmičarsku prirodu Holivuda, uvek je uzbudljivo čuti da glumice stvaraju bliske veze jedna sa drugom. Od kada su glumili jedno sa drugim u filmu The Help 2011. godine, Čestejn i Oktavija Spenser su postale nerazdvojne prijateljice  Čestejn se borila za jednaku platu za svoju prijateljicu nakon što je otkrila da je, kao obojena žena, Spenser zarađivala mnogo manje od svojih belih vršnjaka.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".