-Visokoprecizne krstareće rakete uništile su pogone radioremontne fabrike u gradu Lavovu. To preduzeće je obavljalo velike popravke i modernizaciju protivvazdušnih raketnih sistema ''Tor'' i S-125, radarskih stanica za ukrajinsko vazduhoplovstvo, sredstava za radio-elektronsku borbu i nišana za tenkove- pojasnio je Konašenkov, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, ruske snage su 26. marta visokopreciznim oružjem vazdušnog baziranja velikog dometa uništile veliku bazu goriva u blizini grada Lavova, koja je snabdevala gorivom ukrajinske trupe u zapadnim regionima Ukrajine, kao i u blizini Kijeva.

Pored toga, kako je rekao Konašenkov, ruske oružane snage uništile su ukrajinsko vojno skladište u kojem su se nalazili sistemi S-300 i Buk, u selu Plesetskoje, u blizini Kijeva.

-Uništeno je skladište za protivvadušnu odbranu, S-300 i Buk, u selu Plesetskoje, 30 kilometara jugozapadno od Kijeva, dugometnim projektilima visoke preciznosti- kazao je Konašenkov, preneo je TASS.

Takođe, kako je dodao, ruska sredstva PVO uništila su tokom noći 18 ukrajinskih bespilotnih letelica, a avijacija je u protekla 24 sata uništila 67 vojnih objekata Ukrajine.

-Od početka specijalne vojne operacije, uništeno je ukupno 289 dronova, 1.656 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 169 višecevnih raketnih bacača, 684 artiljerijskih sredstava i minobacača, kao i 1.503 jedinice specijalnih vojnih vozila- precizirao je on.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".