- Miro je van životne opasnosti, dao je izjavu u policiji, a za njegovim pucačem je raspisana poternica - rekla je osoba iz istrage ovog slučaja.

Podsetimo, od pucnjave u beogradskom klubu "Stefan Braun", prilikom koje je izrešetan Miro Čuljković (41), šef obezbeđenja pomenute diskoteke, prošlo je devet dana, a za njegovim napadačem se i dalje traga.

Foto: Z. Jovanović

 

 

Ovo su detalji o napadaču


Potraga je raspisana za muškarcem o kojem su za javnost poznate tri stvari, a to su da ima 25 godina, nižeg je rasta i da je u trenutku pucnjave bio obučen u crnu majicu kratkih rukava.

Muškarac za kojim se traga je te noći u klubu bio u društvu još trojice muškaraca i jednom ženskom osobom i došao je u sukob sa obezbeđenjem zbog devojke. Na mestu pucnjave nađeno je osam čaura kalibra 7,65 milimetara.

Miru pomogao kolega


Nakon ranjavanja, Mira je drugi radnik obezbeđenja prevezao u Urgentni centar, a u toj bolnici se pojavio i B. T. koji je rekao da je bio u klubu u vreme pucnjave i da mu je potrebna lekarska pomoć. On je, kako saznajemo, u Urgentni ušao sa krvavom majicom, a kako se navodi, imao je i čeono nagnječenje.

Inače, Miro je pogođen u grudi, stomak i butinu.

Foto: Z. Jovanović

 

 

U međuvremenu Viši sud u Beogradu, na predlog tužilaštva, odredio je pritvor do 30 dana Slavoljubu T. i Nikoli S. koji se sumnjiče da učestvovali u pokušaju ubistva Mira Čuljkovića, šefa obezbeđenja kluba "Stefan Braun".

Sud nije prihvatio predlog da pritvor bude određen i Milici D., koja se sumnjiči da ih je odvezla sa lica mesta i pomogla im da pokušaju da se sakriju od policije.

Dvojici određen pritvor


Podsetimo, svi troje su saslušani i oni su negirali izvršenje krivičnog dela.

Oni su, kako se navodi, negirali da su učestvovali u pucnjavi u kojoj je teško ranjen Miro Č. Milica D., kojoj se stavlja na teret pomoć učiniocima posle izvršenog krivičnog dela, izjavila je da im nije pomagala da pobegnu sa lica mesta i pokušaju da se sakriju.

Dvojici osumnjičenih određen je pritvor do 30 dana, da ne bi uticali na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom roku i zbog uznemirenja javnosti.

Foto: Z. Jovanović

 

 

Inače, prošle nedelje Viši sud u Beogradu naložio je raspisivanje poternice za A. Š. i S. V., osumnjičenima za učešće u obračunu u pokušaju ubistva Čuljkovića.

(Telegraf)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".