Prijavu protiv nastavnika, kako je potvrđeno, podnela su dva učenika ove škole.

- Formiran je predmet kako bi se utvrdilo da li postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično delo polno uznemiravanje. Takođe, tužilaštvu je podneta krivična prijava od strane dvojice učenika predmetne škole, preko punomoćnika, zbog postojanja osnova sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo - saopšteno je iz tužilaštva.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da nastavnik ove škole u Beogradu, seksualno uznemirava maloletne učenice neprimerenim komentarima i pogledima.

Nemačka škola Beograd: "Pozdravljamo uključivanje tužilaštva"

Nemačka škola Beograd pozdravlja uključivanje Prvog javnog tužilaštva u utvrđivanje činjenica o mogućem polnom uznemiravanju, koje je prema navodima iz medija podnelo dvoje roditelja prekog svog punomoćnika.  

- Škola se ovim slučajem aktivno bavi od saznanja za pritužbe na jednog od profesora koje su se ticale „nedoličnih pogleda“ usmerenih ka jednom broju učenica. Škola najozbiljnije shvata iznete optužbe, i iskazuje nultu toleranciju prema bilo kakvim oblicima nedopustivog ponašanja prema njenim učenicima.  

U dosadašnjem bavljenju ovim događajem preduzet je niz mera koji su poznate našim učenicima i roditeljima, sa kojima aktivno sarađujemo. Između ostalog, škola je formirala poseban Tim koji čine predstavnici škole i predstavnici roditelja. Cilj formiranja tima je utvrđivanje činjenica u vezi sa ovim slučajem, i taj proces je u toku. 

Takođe ističemo i da se nastavnik na čije su se ponašanje žalile učenice do kraja školske godine neće vraćati u nastavu, i da krajem školske godine prestaje njegovo angažovanje. 

Imajući u vidu da je u ovom slučaju reč o maloletnim licima, škola do sada nije želela da se oglašava u medijima, trudeći se da zaštiti involvirane učenice od mogućih neprijatnosti vezanih za interesovanje javnosti. Zato apelujemo i na medije da u svojim izveštavanjima vode računa o interesu maloletnih lica, naših učenika - navode iz škole za "Nportal".

(Nportal/Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".