Govoreći o sankcijama Zapada uvedenim RF, Putin je ocenio da je cilj tih mera "da se pogorša život miliona ljudi i da se zada težak udarac ruskoj ekonomiji", preneo je AP.

- Moramo da znamo da bi novi set sankcija i restrikcija protiv nas usledili u svakom slučaju. To želim da naglasim. Naša vojna operacija u Ukrajini je samo izgovor za sledeći paket sankcija - rekao je Putin na jučerašnjem sastanku vlade RF i osudio sankcije Zapada koje je opisao kao "agresiju i rat ekonomskim, političkim i informacionim sredstvima protiv RF".

Ruski predsednik je rekao da se operacija u Ukrajini odvija "uspešno i u strogom skladu sa unapred usvojenim planovima".

Putin je potvrdio da RF ne planira da nacionalizuje stranu imovinu kao odgovor na zaplenu ruske imovine u inostranstvu.

- Za razliku od zapadnih zemalja, mi ćemo poštovati imovinska prava - rekao je Putin i dodao da je zaplena imovine ruskih građana u inostranstvu, kao i imovine ruskih kompanija, lekcija za ruske privrednike u zemlji.

Prema njegovim rečima, "ništa nije pouzdanije od investiranja kod kuće".

 

 

- Trebalo bi da smo svesni da će u bilo kakvom razvoju događaja uslediti novi paket sankcija i ograničenja protiv nas - upozorio je predsednik RF Vladimir Putin.

Poslao poruku  "izdajnicima"

Putin je poslao upozorenje onim Rusima koje je opisao kao izdajnike da "Zapad želi da pokuša da ih iskoristi kao petu kolonu" s ciljem da uništi zemlju.

Obraćajući se ministrima u vladi Ruske Federacije Putin je optužio Zapad i "prozapadne" Ruse.

- Udruženi Zapad želi da podeli naše društvo, da izazove konfrontaciju građana Rusije i da za svoj konačni cilj iskoristi petu kolonu. A cilj je samo jedan - uništenje Rusije - rekao je Putin i poručio da "taj cilj neće biti ostvaren".

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".