Uhapšeni su V. M. (1983) i F. V. (1989) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, navodi se u saopštenju MUP-a.

Policijski službenici su prvo pokušali da zaustave vozilo ''Škoda oktavija'' u kojem su se osumnjičeni nalazili, ali su se oglušili o naređenje. Bekstvo je prekinuto kada su udarili u službeno vozilo, ugrožavajući živote policijskih službenika, a zatim i u banderu pored puta.

Suvozač se tereti da je zatim izvadio pištolj i uperio ga ka policajcima, a brzom reakcijom i hicima u pravcu vozila, u cilju upozorenja i sprečavanja upotrebe vatrenog oružja, su osumnjičeni razoružani i uhapšeni.

Zaplenjena su dva pištolja, manja količina narkotika, rukavice, radio-stanica, plastične vezice. Pronađena je i ''Dačija sandero'' koju su prethodno, kako se sumnja, otuđili.

Određeno je zadržavanje do 48 časova, a uz krivičnu prijavu će biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.