Ona je tom prilikom prokomentarisala, između ostalog, izjavu folk pevača Ace Lukasa, koji je nakon finala rekao "da bi pobedio i on da je on prao noge u lavoru".

- Da to je on rekao: "Evo da sam ja izašao na scenu i prao noge, možda bih i ja pobedio." Ja moram da kažem možda i bi, ali morao bi da osvesti zašto pere noge jednom, na primer pa i pred svima nama. Prosto to bi takođe mogao da bude umetnički rad. Baš jeste mesto na Evroviziji svima. Bilo bi neobično da ja njega shvatim ozbiljno. Shvatam pojavu Lukasa kao raspad, kao neki đavo iz Tasmanije kad bi nastupio - rekla je u jutarnjem programu na K1, a ubrzo je stigla i reakcija Ace Lukasa.

- Gospođice Srbljanović, da li ste gledali crtani film o "Popaju"? Neodoljivo me vaš mio lik asocira na... Mislili ste na Olivu? Neeee! Ipak vam takav kompliment ne mogu uputiti, bilo bi previše! Setite se zle veštice iz istoimenog crtanog filma "Popaj" - odgovorio je Lukas na komentar Biljane Srbljanović o njegovom učestvovanju na Beoviziji 2022 za Informer.

Inače, Srbljanovićeva je ranije u toku emisije istakla da nema nikakav problem sa tim što se i Aca Lukas takmičio, a dotakla se i Sare Jo.

- Baš jeste mesto na Evroviziji svima. Meni je krivo zbog Sare Jo, što je postala deo stava da bezubi članovi društva gledaju du*eta. Ona ima svoje super telo i može s njim da radi šta hoće. To je šik. Zašto može Kardi Bi, a ne može ona? To je popularno. Sara Jo je kuma „Prajda“, ona je uvek stajala uz LGBT zajednicu. NJu obeležava sve drugo osim da je predstavnik bezube zajednice koja gleda du*eta. Netačno je da je Konstraktina pobeda trijumf inteligentne zajednice nad seljacima. Kao što je netačno da glasači vlasti slušaju kič i treš i vole gola du*eta - zaključila je Biljana, ali i dodala da je podržavala Konstraktu.

- Ove godine mi se baš dopao izbor. Ja sam poslala 20 poruka za Konstraktu - kazala je Srbljanovićeva u emisiji "Uranak" na K1, pa nastavila:

- Veoma mi je interesantno to što se ljudima toliko dopala pesma koja je zapravo konceptualna umetnost. Podseća na Marinu Abramovič, na ono njeno „umetnik mora da bude lep“. Jako mi je bilo zanimljivo da je ta vrsta umetnosti prihvaćena i da je tako dobro prošla. Ja nemam sluha, ali čak i ja stalno pevam „In Corpore Sano“ . Verujem da je Konstrakta iskreno iznenađena pobedom.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".