Govoreći za televiziju "Zvezda" o tome kako "kolektivni razum" Amerike i njenih saveznika pokušava da utiče na Moskvu, ona je napomenula da su ti pokušaji uticali na oblasti koje nemaju nikakve veze sa politikom.

- Znate da su se sankcije dotakle drveća, pasa i mačaka, šta je ono što želite? S kim mi imamo posla? Imamo posla sa nekom koncentrisanom mržnjom. Ovde se ne radi više o logici, niti o efikasnosti toga što uvode, već prosto o demonstraciji onoga što je očigledno duboko postojalo i isplivalo na površinu - smatra Zaharova.

Na pitanje o reakciji SAD na rusku specijalnu operaciju u Ukrajini i "ucenu" koja je zatim usledila, portparolka je istakla da američkom narodu nije potreban Hladni rat.

- Vrlo dobro shvatam da američkom narodu čitava ta priča sa nastavkom Hladnog rata nije potrebna. Ne govorim sada o našim ljudima, o nama i vama – mi smo uvek činili sve da pokažemo samo miroljubivost i želju za pregovorima o složenim pitanjima, samo integraciju u svoje mirovne procese - dodala je.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".