NJegovi doživljaji i danas se prepričavaju, a jedna od najluđih priča govori o Jašinom pokušaju da ugasi čuveni "Večiti plamen" kod Trijumfalne kapije u Parizu.

U to vreme, krajem sedamdesetih, on je slikao na čuvenom Monmartru, a njegov postupak bez preterivanja bi se mogao nazvati svetskim skandalom.

Jaša je, kasnije, prepričavajući ovaj događaj obično napominjao i da je prethodno popio hektolitre piva, a sve pivopije dobro znaju da se posle toga rađa jaka želja za "olakšavanjem".

Foto: O. Radošević

 

 

Prema Jašinoj priči, kada je ugledao Večiti plamen pomisli je kako su ga Nemci poslednji put ugasili tamo neke 1941. godine, pa je rešio da proba i on. No, taman kad je počeo da zaliva, pojavili su se i pripadnici francuske policije.

Kako se pričalo, u spas je, posle ove nezgodne situacije, Jaši pritekao ambasador u Ujedinjenim nacijama, Leon Davičo. Da nije bilo njega, "odležao" bi i mnogo više od uobičajenih mesec dana, za takav prekršaj. Francuzi su ga pustili, deportovali i zabranili mu povratak u Francusku.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".