Lela se povukla sa estrade, ne bavi se više pevanjem i retko boravi u Srbiji. Oni stariji pamte da je bila u braku sa kontroverznim biznismenom Srđanom Adžemovićem, a list "Sabor" izveštavao je krajem 1999. godine sa njihove velike svadbe.

Kada se 21. novembra, tek što je podne prošlo, pred beogradskom crkvom Svetog Kneza Lazara sa svečano okićenim crnim "rols rojsom" na čelu, začuo se žamor uzbuđenja okupljenih oko hrama koji su došli da prisustvuju venčanju pevačice Lele Andrić i Srđana Adžemovića, pisao je "Sabor" u izdanju od 6. decembra 1999. Izlazak mladenaca propratila je gromoglasna svirka trubačkog orkestra, a prisutne pripadnice nežnijeg pola nisu krile oduševljenje izgledom mlade koja je bila u prelepoj beloj venčanici preko koje je ogrnula takođe beli krzneni ogrtač. Usledilo je potom venčanje po svim pravoslavnim običajima kojem su prisustvovali brojni rođaci i prijatelji porodica Adžemović i Andrić. Iz estradne branše tu su bili Dr Igi, Sonja Rajković, mladin brat, pevač Zoran Stamenić, kompozitor Boris Maćešić... Po završetku obreda u crkvi i uz zvuke "Marša na Drinu" mladenci i gosti su se uputili u Dom vojske Jugoslavije gde je trebalo da se održi građansko venčanje i veselje.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

Na ulazu u "kristalnu dvoranu" brojne zvanice iz sveta politike, biznisa i estrade dočekane su hlebom i solju. Iz estradnog sveta jedni za drugim pristizali su Mira Škorić, Hani, Miroslav Kovačević, Žarko Stanić, Cakana, Jami, Saša Popović, Suzana Jovanović, Buba Miranović, Snežana Đurišić, DŽej, kompozitori Steva Simeunović, Pera Stokanović i Zlaja Timotić, menadžer Zoran Bašanović...

Kada su gosti zauzeli mesta održan je ceremonijal sklapanja građanskog braka. Mladenci su bez premišljanja izgovorili sudbonosno "da", a Lela je, na pitanje matičarke koje će prezime ubuduće nositi, kao iz topa odgovorila da je odlučila da ubuduće bude - gospođa Adžemović. Usledila su čestitanja više od šest stotina prisutnih koji su, uz najlepše želje, mladence darivali poklonima. Od ceremonijal majstora u sali saznali smo da su među darovima televizor, muzički stubovi, mikrotalasne pećnice, lampe, kompleti čaša, umetničke slike...

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

Posle zvaničnog dela venčanja, veselje među prisutnima se lagano zahuktavalo. Radni pevači i majstorska svirka orkestra na čelu sa Duletom Jovanovićem i Endžijem Mavrićem uticali su da atmosfera iz časa u čas bude sve opuštenija. Uz goste, koji nisu štedeli energiju, u kolo su se često hvatali i srećni mladenci.

Oko pola devet uveče u dvorani su prigušili svetla i u sali je zavladala tišina. "Remetili" su je samo članovi orkestra uz čiju svirku je u dvoranu uneta dvospratna torta koju su, po običaju, mladenci isekli zajedničkim snagama i u braku pojeli prvi slatki zalogaj zalivajući ga šampanjcem. Čim se ta ceremonija završila jeknule su trube i počelo je veselje za pamćenje. Vidno raspoloženi gosti igrali su uz popularne melodije iz repertoara trubačkih orkestara i pri tom se nisu snebivali da devizne novčanice ubacuju u instrumente. Ništa manje vruća atmosfera nije bila ni kada su se mikrofona latile Leline kolege sa estrade. Ređale su se Mira Škorić, Jami, Snežana Đurišić, DŽej, Cakana... Veselje je trajalo do duboko u noć.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

Podsetimo, brak Lele i Srđana ipak nije opstao. On se kasnije oženio modelsicom Nevenom Stamenković, od koje se takođe razveo.

Lela je pre nekoliko godina ispričala da je tokom braka sa Adžemovićem strahovala za svoj život, budući da joj je muž bio na meti kriminalaca. Ona nije krila ni da joj taj milje nije bio stran i da se družila i sa ljudima sa one strane zakona.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

- Družila sam se sa svima, i sa finim momcima, s kriminalcima, političarima, estradom. Ne znam zašto su me svi oni voleli, verovatno zato što sam bila iskrena. Najteže mi je bilo kad je ubijen moj kum Dugi, kao i Šljuka. Sva ta ubistva su se desila tokom prve godine mog braka sa Srđanom Adžemovićem - ispričala je  pevačica 2017. godine i dodala:

- Ubice su zapravo jurile mog muža, pa su onda ubijali koga su stigli. Plašila sam se za svoj život jer nikad nisam mogla da znam da li će me neko ubiti na ulici, staviti mi bombu pod auto ili gađati kuću zoljom. Pretnje smrću smo dobijali stalno. Zato sam bila najsrećnija kad sam se razvela, ne zbog Adžema, nego zato što je to bio težak period mog života - dodala je.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".