Vukovarsko-sremska policija saopštila je kako su u petak oko 22 časa dva muškarca koje policija sumnjiči da su počinili krivična dela, pobegla iz policijskog vozila dok su prevoženi u zatvor u Osijeku, nakon što im je me određena mera pritvora u istražnom zatvoru. 

Policijska istraga je utvrdila da su muškarci sedeli u zadnjem delu "marice" i da su izazvali mehanički kvar na zadnjim rešetkama i vratima, otvorili vrata u toku vožnje i pobegli. 

U toku je intenzivna policijska potraga za njima. Sve raspoložive policijske snage su poslate na teren. 

- Takođe, o ovom događaju ćemo proveriti i sve činjenice vezane za postupanje policijskih službenika ove Uprave koji su muškarce prevozili. o - poručili su iz PU vukovarsko-srijemske. U istom saopštenju pozivaju i sve građane da ih obaveste ukoliko imaju nekih informacija o odbeglim prestupnicima.

Uz fotografije dvojice muškaraca, policija je objavila i njihov opis.

Foto: PU Osiječko-Srijemska/printskrin

 

 

 

- Jedan muškarac je slabije fizičke građe, smeđe kose i visok je oko 175 cm, dok je drugi muškarac srednje fizičke građe, crne kose i visok je oko 165 cm.

Foto: PU Osiječko-Srijemska/printskrin

 

 

I prvi put su pokušali da pobegnu

Kako nezvanično saznaju hrvatski mediji, radi se o dvojici Moldavaca, 22-godišnjaka koje je policija uhapsila u sredu oko 22 časa u toku kriminalne radnje dok su krijumčarili migrante. 

Dvojica mladića uhapšeni su nedaleko od odmarališta Lubanj na putu Lipovac-Zagreb. Policajci su ih tamo zaustavili i okružili kombi francuskih registracija zbog osnovane sumnje da se u njemu nalaze strani državljani koji su nezakonito prešli granicu. 

Vozač je, nakon što su ih zaustavili, upalio vozilo i pokušao da pobegne policiji. Kombijem je išao napred-nazad i nasrtao na policajce, ugrožavajući i njihove živote. Jedan od policajaca je tad ispalio hitac, a zatim su, uz uporabu fizičke sile i sredstava za vezivanje, svladali vozača i odveli ga na kriminalističko istraživanje. 

Vozač je tom prilikom oštetio tri službena automobila policije. Drugi 22-godišnjak se u to vreme nalazio u ličnom automobilu na parkingu obližnjeg odmarališta Spačva i čekao kombi. 

U kombiju je zatečeno više stranih državljana koji nisu imali vidljive povrede i kojima je pružena i lekarska pomoć. Nakon toga su ih policajci sproveli u službene prostorije gde im je utvrđen identitet i status boravka u Hrvatskoj. 

(24sata.hr)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".