Maslinovo ulje je tajno bjuti "oružje"

Svi znamo koliko je maslinovo ulje u italijanskoj kulturi izuzetno važno, ne samo kao neizostavan sastojak u kuhinji već i u kupatilu - zahvaljujući vitaminu protiv starenja - E, i odličnim blagodatima kada je reč o hidrataciji. Možete ga koristiti za negu kože, poput Sofije Loren, ili za negu kose kako biste joj vratili sjaj. 

Foto: Profimedia

 

 

Stres je najveći bjuti neprijatelj

Opuštanje i uživanje je za Italijane važan deo života, a stres obično svesno zaobilaze u širokom luku. Kako Italijanke veruju, usled stresa svi izgledaju starije i umornije, zato je važno pronaći način da se stres kanalizuje. A one to rade na najbolji mogući način - čašom omiljenog vina u vreloj kupki.

Nežna, meka koža je "must"

Hidratacija je najvažnija stavka na listi lepote prioriteta svake Italijanke. Zato, one obavezno koriste izuzetno hidratantne kreme i, u cilju već pomenutog opuštanja, gotovo svakodnevno sebe časte masažom kože od glave do pete hranljivim puterima za telo.

Foto: Depozitfoto

 

 

Ne bežite od Sunca

Za razliku od Koreanki, koje izbegavaju Sunce kako bi zadržale porcelanski ten, Italijanke obožavaju da se sunčaju. Kako kažu, bore ćete svakako dobiti i onda zašto ne biste uživali u suncu. Naravno, u obzir dolazi samo pravo sunce, nikako solarijum, a zaštita kože prilikom sunčanja se podrazumeva.

Nemojte slepo pratiti trendove

Ovde se misli na one trendove koji dođu i prođu - oni su večni baš takvi, večni, i Italijanke ih i te kako prihvataju. One veruju da hidratantne i kreme za sunčanje nikada ne izlaze iz mode, baš kao ni prepoznatljiv parfem i ruž za usne. A tu je još jedno sjajno pravilo- ostavite svoje obrve na miru!

Foto: Depozitfoto

 

 

Manje je više

Poput Francuskinja, Italijanke takođe zagovaraju pristup "manje je više" kada je reč o šminkanju. One dozvoljavaju kožu da se diše, ali uz to vole da svoj izgled "začine" sa malo boja - crvenim lakom za nokte ili roze karminom. Ali, to je sasvim dovoljno da izgledaju doterano i prelepo.

Piling od kafe je sjajna stvar za kožu

Osim maslinovog ulja, Italijanke koriste još jedan prirodni sastojak iz svoje kuhinje za negu kože - kafu. Pomešaju je sa kokosovim uljem i dobijaju prirodan, delotvoran piling koji čini kožu zategnutom, hidriranom i zdravom. Osim toga, ovakav piling im takođe pomaže kod uklanjanja celulita.

Foto: Depozitfoto

 

 

Dozvolite sebi čokoladu

Italijanke rado časte sebe crnom čokoladom koja podstiče lučenje hormona zahvaljujući čemu se osećate ne samo bolje, već i izgledate bolje. Ipak, ni u tome ne preteruju.