Kako on navodi "Vladimir Putin ne treba da šalje trupe u Ukrajinu jer je već postigao svoje strateške ciljeve", a novinar je samu NATO alijansu ocenio kao "već podeljenu i nemoćnu", pišu RIA novosti.

Politika Sjedinjenih Država prema svojim saveznicima stvorila je krizu između Vašingtona, Berlina i Pariza, rekao je Grin. Dodao je da "Bela kuća ne nastoji da uzme u obzir interese saveznika, posebno ambicije francuskih vlasti da budu glavne u Evropi i lične težnje Nemaca da koriste ekološki prihvatljivija goriva".

Autor materijala je siguran da Bajdenova administracija mora pre svega da promeni svoj stav o Rusiji: da poštuje i razume Moskvu, a takođe da izbegava krajnosti u politici.

Kijev i zapadne države nedavno su izrazile zabrinutost zbog navodnog povećanja „agresivnih akcija“ Rusije u blizini granica Ukrajine. Moskva je više puta demantovala takve optužbe, rekavši da nikome ne preti i da ne namerava nikoga da napadne, a tvrdnje o „agresiji“ koriste se kao izgovor za raspoređivanje veće vojne opreme NATO-a u blizini ruskih granica.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".