U toku noći ka utorku, u utorak i sredu, južnije od Save i Dunava, očekuje se formiranje snežnog pokrivača od 5 do 15 cm, a u brdsko-planinskim predelima novih 15 do 25 cm, lokalno i više, i to naročito u utorak na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije.

Na severu se očekuju mešovite padavine: kiša, susnežica i sneg.
U Beogradu u toku noći ka utorku i u utorak oblačno i hladnije, povremeno sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača, u nižim delovima grada od 2 do 5cm, a u višim od 5 do 10 cm.

To naoblačenje je u večernjim satima već stiglo i zahvatilo je Bačku i zapadni Srem. najavljeno je da će da se premešta se na istok-jugoistok i u toku noći zahvatiće celu zemlju. U brdsko-planinskim predelima padaće sneg. Padavine će u večernjim satima biti slabog i umerenog intenziteta.

U toku noći sa padom temperature kiša će preći u sneg i u nižim predelima, padavine će biti umerenog i jakog intenziteta, pa će doći do formiranja/povećanja snežnog pokrivača.

Pogoršanje je najavio i meterolog Marko Čubrilo. On je najavio da u drugom delu sledeće nedelje se računa na jačanje anticiklona nad našim delom Evrope, dok će serija izuzetno snažnih ciklona uz rekordno jake zapadne vetrove zahvatiti Veliku Britaniju i Skandinaviju.

-U nizijama se po poslednjoj proceni ECMWF-a očekuje od 0 do 6 centimetara snega, dok bi predeli preko 700 metara nadmorske visine dobili od 5 centimetara do 13 centimetara snega, a planine jugozapadne Srbije, severne Crne Gore i delova središnje i istočne BiH preko 900 metara nadmorske visine i do oko 18 centimetara ponegde. Ispod 800 metara nadmorske visine sneg će se već sutra otopiti - ističe Čubrilo.

(Novosti)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".