Upoznajte čoveka koji je rođen tri godine pre nego što je osnovan jedan od najbogatijih fudbalskih klubova na svetu, Pariz Sent Žermen i fudbaler koji je profesionalnu karijeru započeo iste godine kada se dogodila katastrofa u Černobilju, 

Ovaj pedesetčetvorogodišnju fudbaler napustio je FK Jokohamu nakon njenog ispadanja u drugu ligu Japana i pridružio se klubu koji igra u četvrtom rangu japanskog fudbala a koji trenira njegov dve godine stariji rođeni brat. 

Miura je u karijeri nastupao za mnoge brazilske klubove jer je karijeru gradio u zemlji Sambe i fudbala da bi odatle otišao u Evropu gde je branio boje Dinama iz Zagreba i italijanske Đenove. Nakon igranja u Evropi vratio se u rodni Japan odakle se otisnuo i u Australiji.

Miura je istinska legenda Jokohame a zanimljivo je da je proslavio svoje četrdesete i pedesete rođendane igrajući za ovaj klub.

Kazujoši je ubedljivo najstariji aktivni fudbaler na svetu a zanimljivo je da je u japanskom profesionalnom fudbalu drugi najstariji igrač mlađi od njega čak 11 godina. U pitanju je Šunsuke Nakamura nekadašnja zvezda škotskog velikana Seltika.

Zanimljivo je da Miura nema nameru da "okači kopačke o klin" s obzirom da je otišao samo na jednogodišnju pozajmicu u Suzuku i da se nada povratku u Jokohamu gde bi ponovo igrao u najvišem rangu japanskog fudbala.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".