Vladica Zdravković, magistar kapetan Rečne plovidbe, rekao je danas da je veoma potresan nestanak Splićanina Mateja Periša.

- Smatramo da nam je svako dete bitno, bez obzira na nacionalnu pripadnost, i veoma nam je žao što se ovo dogodilo. Za Beograd je ovo veoma tužan trenutak da saznamo da se jedno dete vodi kao nestalo - kaže Zdravković.

- Pretpostavka je da je zbog zauzetosti toaleta, izašao da izvrši fiziološke potrebe, činjenica je da je reka jaka i hladna​. Sam grad je naložio da se ograda ofarba u belo, da bi noću bilo vidljivo. Reka je jaka, ide 10km na čas. Temperatura je između četiri i pet stepeni - istakao je kapetan.

- Ukoliko se utopio, telo nije palo na dno, niti je na površini, ono u polukosom stanju pluta rekom i ide ka Dunavu. Ovo je sve pretpostavka, ja se izvinjavam što na ovako surov način pričam ovako... Da bi telo isplivalo potrebno je četiri do pet dana - kaže kapetan obalske straže. 

Povodom izjave kapetana Vladice Zdravkovića u kojoj je dao svoje viđenje i tumačenje događaja u vezi sa nestankom mladića M.P. iz Splita, obaveštavamo vas da Zdravković nije istupio u ime Ministarstva unutrašnjih poslova, već u ime sportskog udruženja Obalska straža Beograd, što je i naznačeno u pojedinim medijima.

"Više organizacionih jedinica MUP-a Srbije intenzivno radi na slučaju pronalaska M.P. i već četvrti dan vrši detaljnu potragu i ispituje sve okolnosti nestanka mladića iz Splita.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično će se obratiti javnosti sa novim saznanjima.

Zbog osetljivosti i kompleksnosti celokupnog slučaja, molimo sve medije za duboko razumevanje", saopšteno je iz MUP.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".