Глумом се активно бавила 60 година и за то време се појавила у више од 100 филмова и 40 ТВ серија. Славу је стекла већ почетком 1950-их улогама у позоришним представама “Мачка на усијаном лименом крову” Тенеси Вилијамса и “Лов на вештице” Артура Милера.

Фото: Д. Мило

 

 

На друштвеним мрежама се појавила ретка фотографија Оливере из младости на којој дословно нестварном лепотом оставља без даха. Фотографија је настала давне 1960. године.

Оливера је имала прилику да упозна легендарног холивудског глумца Шона Конерија, који ју је практично оборио са ногу.

 

 

Наиме, она је са колегиницом Ружицом Стокић учествовала на Позоришном фестивалу у Единбургу са представом “Женски оркестар”. Популарни оскаровац је тада поделио стотине аутограма и љубазно је прихватио позив да дође на представу “Женски оркестар”, а представи су брујали страни медији.

Фото: Архива Новости

 

 

Једна од Оливериних најпознатијих улога је “Тетка” у филмовима Балкан експрес, Балкан експрес 2, као и истоименој ТВ серији. Позната је и по филмовима: “Козара”, “Сибирска леди Магбет”, “Тито и ја”, “Сабирни центар”, “Мртав `ладан”, “Мали свет” и “Службени положај” за који је награђена Златном ареном.

У периоду од краја 1980-их до почетка 2000-их појављивала се у серијама Синише Павића, “Бољи живот”, “Срећни људи” и “Породично благо”. Публика је ипак највише заволела њену улогу Ангелине Савић у “Отвореним вратима”.

Фото: Архива Новости

 

 

Умрла је у Београду, 2. јула 2011. године, у 87. години живота. Сахрањена је у Алеји великана на Новом гробљу у Београду.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".