- Полицијски службеници Полицијске управе сплитско-далматинске довршили су криминалистичко истраживање над 28-годишњаком због сумње да је починио кривично дело "'тешко убиство" - саопштили су из Полицијске управе сплитско-далматинске.

- Убио сам демона - наводно је рекао убица.

Жена је имала мноштво рана задатих великим кухињским ножем и нашли су је у соби, док у стану није било трагова борбе, пише Далматински портал.

Полиција је дошла на врата породичног стана после дојаве забринутих комшија да већ неколико дана нису успели са њом да успоставе контакт. Дочекао их је син убијене жене.

Рекао је полицајцима: "Убио сам демона". Одмах је ухапшен, не пружајући отпор. Одведен је на психијатријско одељење како би се видело да ли је способан за кривичну истрагу. Лекари су проценили да јесте, па је пребачен у полицију на обраду.

Убица мајке ће у току дана бити предат притворском надзорнику, после чега ће бити саслушан код заменице државног правобраниоца. Пре тога ће га прегледати психијатар да се види да ли је урачунљив. Раније се лечио од психичких тегоба, али амбулантно. Имао је преписану терапију.

Убијена жена је последњи пут виђена жива прекјуче увече. Она и њен син били су у посети њеној сестри. Убиство се догодило или током ноћи или јуче ујутру.

Ово је треће тешко убиство женске особе у Сплиту у последња три месеца.

(Ало)