На снимку се види затворски чувар који гађа пепељаром затвореника, а затим га малтретира да је подигне са земље. Снимак је настао 3. маја ове године. Извори из Тужилаштва у Смедереву портала Уцентар.рс, који је ексклузивно објавио снимак, наводе да је стражар касније поново гађао затвореника, али се то не види.

 

 

Недавно је иначе објављен још један снимак бруталног малтретирања и шамарања затвореника из истог затвора, настао крајем марта, након чега се огласила Управа за извршење кривичних санкција.

УЗКС је поводом узнемиравајућег снимка који се појавио током викенда саопштила да је на њему приказан припадник Службе за обезбеђење Окружног затвора у Смедереву који је добио отказ због тог насилничког понашања према осуђеном лицу.

 

 

- Реч је о једном од двојице командира против којих је управник због насилничког понашања покренуо одвојене дисциплинске поступке и суспендовао их са посла истог трена пошто је обавештен да постоји сумња да су починили тежу повреду радне дужности према Закону о државним службеницима и насилничко понашање према лицима лишеним слободе према Закону о извршењу кривичних санкција. Утврђивање њихове одговорности је било отежано због чињенице да су командири покушали да опструирају вођење дисциплинског поступка тако што су избегавали да приме позив и дају своје исказе, а у дужем временском периоду достављали управи завода доказе о привременој спречености за рад што је пролонгирало цео поступак - саопштила је УЗКС.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".