Најмање три излога у центру града обијена су претходних дана, а разлог није никакво разбојништво, већ обест човека који је без икаквог разлога бацао цигле на објектек, пише Телеграф.

Једна од мета била му је продавница накита у Светогорској улици и то у 21 сат, док је около било много људи.

Фото: Инстаграм принтскрин/moj_beo_grad

 

Човек, кога власници локала препознају као некога ко борави на улици, редовно баш у том реону. Реч је о мушкарцу који изгледа уобичајено, релативно је миран, док му, како кажу, нешто не "кврцне" у глави.

- Ја радим до 21 сат, у улици је било људи. Он је испитивао људе зашто се на улици осећа разређивач. Једна муштерија ми је рекла да закључам врата, јер се човек чудно понаша. Никакав разређивач није смрдео. Кренула сам да гасим светла, када је то пукло - он је циглом развалио излог. Срећа да сам била дубље унутра. Полиција је дошла у року од 10 минута и није га нашла - прича Весна, власница локала.

Како каже, штета је 250 евра, а не зна како би могла да је наплати. Саветовано јој је да подигне приватну тужбу, али то није опција јер човек нема иметак - живи на улици.

Фото: Инстаграм принтскрин/moj_beo_grad

 

- Чујем да ординира ту, има их неколико од Палилуске пијаце до Зеленог венца. Годинама на улици и једноставно та опција за скитнице које некад постану агресивне очигледано нема решења. Он проведе ноћ у притвору или у болници и поново је на улици - испричала је.

Осим овог локала, разбијени излози забележени су на књижари у Краља Милана, као и на црквеној продавници.

Овако изгледа човек који је ломио излоге, према опису очевидаца: носи црвену јакну, црне панталоне и црни ранац. Описују га као нижег и мршавијег мушкарца, старог око 40 година.

(Телеграф)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".