Глумац ће током лета радити Гетеовог "Фауста" у режији Бориса Лијешевића, у ком игра са Озреном Грабарићем. Премијера је планирана крајем августа на Брионима, а сусрео се и са колегиницом Даницом Максимовић са којом је снимио у своју прву интимну сцену у каријери. У питању је филм  "Хајдук" који се често репризира.

Фото: АТА имагес

 

- Даница је моја прва партнерка на филму, моја прва љубав на филму, моја прва еротска сцена на филму, моја прва смрт на филму, моје прво искуство са играним филмом, дакле мој први филм. То су чињенице и емоције које морате памтити и срећна је околност да се тај филм ("Хајдук" редитељ Александар Петковић) бар једном месечно у последње две године приказује на разним кабловским каналима у нас, па људи то могу видети и уверити се да смо добре филмове и некад снимали, мада као дебитанти. Данас, Даница и ја не радимо тако често заједно, па кад радимо пуни смо препричавања духовитих детаља тог нашег првог заједничког филмског искуства - испричао је раније глумац за "Курир".

Подсетимо, Светозар је глуму је дипломирао 1980. на Факултету драмских уметности у Београду. Исте године прикључио се ансамблу позоришта Атеље 212 где и данас ради као глумац и управник. У међувремену је сарађивао са многим позоришним трупама и позориштима у Загребу, Сплиту, Будви, Новом Саду, Марибору, Љубљани.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".