- Ћерка, која има 19 година, ишла је на преглед код гинеколога. Рекла ми је да је параван био повучен и да јој је докторка кад је легла, рекла да се окрене и погледа у монитор. Тада је видела да јој медицинска сестра ровари по торби и извлачи новчаник. Звала ме је кад је села у аутобус. Прво је рекла да јој нема 3.000 динара, али онда је приметила да јој нема ни 6.000 које је држала у другој прегради код личне карте - прича за М. П., мајка девојке.

Како каже, мислила је да ће да прође превише времена док она стигне до "Народног фронта", те се ћерка вратила тамо сама, али је онда ипак одлучила да каже комшији да је одвезе.

Фото: Депосит

 

- Моја ћерка је ћутљива и плашљива, не би могла сама да се избори. Зато сам одлучила да ипак одем тамо. Током разговора са њима сам питала докторку да ли ја могу да позовем полицију и она је рекла да могу слободно. Жена је све време била смирена, док је сестра хистерисала. Рекла сам да ћу да зовем полицију, па ако на новчанику не буду њени отисци слободно може да поднесе тужбу против мене. Она је потом узела телефон и рекла да јој је стигла плата и да ће да оде на банкомат како би подигла 9.000 динара да нам да, иако их она није узела. Па, ја да сам у праву и да знам да нисам узела, ја не бих враћала ни динар - додаје мајка.

М. П. објашњава да је питала да ли болница има правну службу којој може да се обрати и добила је потврдан одговор. Када није могла да их добије на телефон, затражила је разговор са директором.

Фото: Н. Скендерија

 

- Директор нас је примио, али је разговор био веома кратак. Рекао је да сестра ради ту 13-14 година и да се до сада нико није жалио на њу. То је било све. Али, за све постоји први пут. А, опет, може да буде да ово није био први пут, већ да је жене раније само нису приметиле и да су мислиле да су изгубиле новац негде успут. Нису ту паре највећи проблем. Паре су пролазне, али битна је људскост. Нису сви људи који долазе ту из Београда. Ко зна одакле су неке жене дошле. Ко зна, можда су им то последње паре које су понеле за преглед ког лекара - закључује М. П.

Из ГАК "Народни фронт" кажу да засад неће давати изјаве.

- Поступак утврђивања чињеница је у току и док исти траје нећемо давати изјаве о томе, што је у најбољем интересу за обе стране - истиче в.д. директора клинике Жељко Миковић.

(Телеграф.рс)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".