Подгорички портал Дан објавио је видео снимак из наводно "главног штаба" противника устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија на Цетињу, на којем се види и лидер Лиге Социјалдемократа Војводине Ненад Чанак.

Како се наводи, снимак, који кружи друштвеним мрежама, направљен је ноћ пре интервенције полиције, која је растурила демонстрације организоване поводом устоличења Јоаникија.

Снимак изгледа као да је направљен из Градске кафане, а на њему се види како у једном локалу Чанак седи за истим столом као и, како наводи аутор снимка, други чланови "главног штаба".

На снимку се види и да за столом поред седе председник Црне Горе и лидер ДПС Мило Ђукановић са супругом Лидијом.

Аутор снимка, координатор за дијаспору Грађанске иницијативе 21. мај Изудин Гушмировић тврди да се ради о "главном штабу" и набраја присутне, међу којима је и владика канонски непризнате Црногоске православне цркве Борис, као и програмски координатор ГИ 21. мај Раде Бојовић, те Чанак са сином... На видео снимку испред "чланова штаба" види се виски "чивас" и лименке Никшићког пива, што довољно говори о њиховој озбиљности скупа.

Аутор наводи да жели само да пренесе део атмосфере.

"Не могу се пробит. Ваљда Јоаникије тражи да се преговара. Виђећемо шта ће бити. Има нас, баш, баш, баш нас има", тврди он.