Одлучио је да посвети живот индијском божанству Схиви те се заветовао да никад неће спуштати десну руку. Напустио је посао, пријатеље и породицу те је постао садху (свети пустињак). То је, како је сам испричао за немачке новинаре који су га посетили, његов начин промовисања мира у свету.

- Не тражим пуно. Не разумем зашто људи стално ратују. Не знам што нас то тера на мржњу. Желим да Индија и цели свет живе у миру - рекао је у једном интервјуу пре десетак година.

 

Не зна се тачно кад је почео да практикује овај завет, најчешће се спомиње 1973. година, али каже да више не осећа никакве болове.

Прве две године је било тешко. Болови су били изразито јаки, али с временом сам потпуно изгубио осећај у руци - признаје Амар.

На Инстаграму и другим друштвеним мрежама постоји неколико фотографија туриста који су успели да нађу овог пустињака о којем се јако мало зна.

 

А чак и да се одлучи да спусти руку, расправљали су корисници разних форума, то вероватно не би било могуће без тешких повреда јер је рука изгубила циркулацију те су кости у њој јако оштећене.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".