Ухапшене су због сумње да су извршиле кривично дело прање новца у продуженом трајању. Полиција је запленила имовину вредну милион евра.

Клан Беливука и Миљковића је последњих година започео сарадњу са кавачким кланом и од пре три године практично функционисао као београдски огранак те криминалне групе.

У овом клану је запажену улогу имала Слађана С, супруга Драгана С, бившег полицајца из Лознице који је постао део Беливукове групе. Она је једина жена која се нашла на оптужници против овог клана оптуженог за пет убистава, нелегални промет наркотика, као и нелегални посед оружја, отмице и једно силовање.

Слађана С. била је добро упућена у послове Беливуковог клана, а о томе сведоче и снимци које поседује полиција, а на којима се разговара о нелегалном прелазу границе.

Убиство Лазара Вукићевића

Према сведочењу сведока-сарадника, припадника палог клана, Лазар Вукићевић је свирепо мучен и убијен због тога што је некада давно био у љубавној вези са супругом Марка Миљковића.

Фото: З. Јовановић

 

Осим што ради за ''шкаљарце'', био је навијач Црвене звезде и долазио је у сукоб са навијачима Партизана и Беливуковом групом. Ранио је Николу Вушовића 2008. године, повезаног са кланом Беливук и са којим је наставио сукоб, те је 11 година касније сумњао да му је Вушовић поставио бомбу на ауто.

''Он је извадио пиштољ јер му је нешто било сумњиво. Када је видео пиштољ, први за пиштољ и руку је скочио Милош Б. (члан Беливукове групе). Овај је успео да опали метак али никог није погодио. Ту су они њега на бетону пребили добро. У плану је било да се испитује (…) али је он толико био пребијен да није могао да прича и само су га довршили'', навео је отац Вукићевића.

Фото: МУП

 

 

Беливукова супруга била бесна

О Бојани Беливук се не зна много, али се незванично прича да је била добро упозната са свим пословима свог супруга, са којим има двоје деце. Да ли је помагала свом супругу, није познато.

Фото: Фејсбук

 

Приликом хапшења 4. фебруара, инспектори су у његовом стану на Звездари затекли двоје деце и Бојану која је од беса урлала на мужа везаног лисицама.

''Vidiš šta si nam uradio! Upropastio si nam život'', викала је она.

Тада је одведена у полицијску станицу, како би дала изјаву, али је поручила инспекторима да не жели да разговара са њима, те је пуштена кући.

(Курир)