Сви они су бивши ђаци ове школе, а пројекат који подразумева осликавање ликова свих славних ђака у централном холу њихове некадашње школе носи назив "Корифеји нашег доба" и реализован је уз покровитељство Министарства просвете, науке технолошког развоја.

Ова необична "изложба" биће отворена у петак, отвориће је директорка Рада Ракочевић и министар просвете и бивши ђак ове школе Бранко Ружић, а очекује се присуство скоро свих познатих ученика који су своју рану младост провели у "Бори".

У школи се надају и доласку Новака Ђоковића, а извесно је да ће се они који не буду могли да присуствују догађају обратити путем видео бима.

- Радови се приводе крају, до петка ће све бити завршено - каже за "Новости" директорка Рада Ракочевић. - Размишљала сам како на најбољи начин да се одужимо и уважимо легенде које су дечје дане провеле код нас, а захваљујући којима је наша школа често помињана по свету. Многи су својим успесима прославиле како нашу земљу тако и школу. Захваљући њима, ова установа више пута је помињана на највећим тениским такмичењима, као и на Олимпијади у Токију и претходној у Рију, јер су на тим великим такмичењима учетвовали и медаље освајали ђаци наше школе.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".