У наредна два сата поједине делове Београда погодиће јако навреме, стоји у најави Републичког хидрометеоролошког завода.

- У наредна два сата на западу, истоку и југоистоку Србије, у Срему, јужном и средњем Банату понегде киша и изолована појава плјускова с грмлјавином - пише и додаје се:

- У појединим деловима Београда, углавном на ширем подручју, краткотрајна киша или локални плјусак с грмлјавином.

Према раније истакнутом упозорењу, данас после подне и увече очекује се нестабилно време, местимично с кишом и краткотрајним плјусковима с грмлјавином. У западним, јужним, централним и источним крајевима Србије понегде се очекују краткотрајне временске непогоде праћене суградицом и градом, а локално и великом количином падавина за кратко време (преко 20 мм у периоду до 3 х).

У Србији ће сутра бити мало свежије, а више падавина се очекује у југозападним, јужним, југоисточним и централним крајевима Србије, од 20 до 40 милиметара.

Јутарња температура биће од 11 до 15, а највиша од 17 на југу до 22 степена Целзијуса на северу Војводине, наводе у РХМЗ.

Метеролог Недељко Тодоровић недавно је причао и какво нас лето очекује.

- Ја правим аналогије са ранијим летима Пошто смо имали назад неколико месеци натпросечно топлије време по закону природе биће уравнотежења топло хладно наредних месец два. Већи део лета смањила би се та екстремност навише, можда ближе буде просечним вредностима, али биће ту и летњих врућина са темпаратурама преко 30 степени, неким данима и преко 35 степени, али мислим да би таквих дана било мање него претходних лета - прогнозира Тодоровић.

(Република)

БОНУС ВИДЕО: