Наша гошћа Ксенија Крстић, фитнес инструкторка је у видео интервјуу говорила о најчешћим грешкама током тренинга. Многе девојке долазе са циљем да имају лепо обликовану задњицу и траже вежбе само за тај део тела, док остале вежбе занемарују. То није правилан тренинг. Уколико не тренирамо остале делове тела, руке ноге, рамена, занемарујемо мишиће, а такво тело је нефункционално. Када је реч о старосној доби, никада није касно посветити се себи, започети нешто здравији живот. Препоручује се да се са тренирањем крене још у тинејџерском периоду, а свакако је пожељно и у зрелијим годинама живота. 

Фото: Shutterstock

 

-Врло квалитетне вежбе се могу одрадити за пола сата уколико их радимо правилно- истакла је наша гошћа, Ксенија Крстић, фитнес инструкторка. 

-Често правимо грешке када пратимо инстаграмичне вежбе које немају никакву функионалност и логигку, већ само служе за Инстаграм како би изгледале лепо- додала је она. 

Поред правилног вежбања, важно је обратити пажњу на исхрану и унети што више природно произведених намирница, јести разноврсно и оно што волимо. 

- Сигурно је боље уколико имамо услове направити домаћу пицу, а не куповати готову. Сигурно ће бити квалитетнија- истакла је Ксенија. 

Фото: Shutterstock

 

Када је реч о трудницама, пожељно је да будуће маме уколико су се раније бавиле тренингом да наставе исто у трудноћи до периода када не буду више могле за тренирању. Потребно је консултовати се са изабраним гинекологом. Уколико препоручи мировање, логично је да ће трудница бити посвећена чувању трудноће или практиковати неке лаганије шетње ради њеног здравља и здравља бебе. 

ВИШЕ О ТРЕНИНГУ И ЗДРАВЉУ ПОГЛЕДАЈТЕ У ВИДЕУ ИСПОД: