Ако сте корисник YоуТубе Премиум сервиса, можда сте управо на самом врху најновијег Гоогле АИ експеримента: функције “Скок унапред”. Ова функција, дизајнирана да интелигентно прескаче делове видео записа, могла би да револуционише начин на који се сналазимо у дугим садржајима.

У доба у којем се АИ пробија у сваки део технолошке индустрије, Гоогле се истиче као предводник иновација. YоуТубе, његова платформа за стримовање видео садржаја, последњи је корисник ове АИ могућности са увођењем функције “Скок унапред”, пише Талк Андроид.

Да ли сте се икада затекли како понављате додиривање дугмета за прескакање одређених делова видео записа? Било да су у питању иритантни рекламни прекиди или мање занимљив садржај, навигација кроз дуготрајне видео записе може бити напорна. Препознајући ову болну тачку корисника, функција “Скок унапред” на YоуТубе-у користи АИ и податке о навикама корисника како би предвидела најчешће тачке прескакања.

Доступна једноставним двоструким додиривањем екрана, ова функција приказује дугме “Скок унапред”, праћено показивачем који указује да се прескаче често избегавани део. Тренутно у експерименталној фази, “Скок унапред” је ексклузивно доступан члановима YоуТубе Премиума у Сједињеним Америчким Државама, углавном функционишући са видео записима на енглеском језику који имају високу гледаност.

Али “Скок унапред” није једина АИ функција коју YоуТубе тестира. У ту игру улази и дугме “Питај”, нудећи ограничено искуство АИ чет-бота како би се добили додатни увиди из видео записа или истражили повезани садржаји. Ова функционалност обећава да ће унапредити вредносну понуду дужих видео записа, олакшавајући процес учења за кориснике.

Недавна реструктурирања у Гоогле-у, која су спојила тимове за софтвер и хардвер, истичу посвећеност компаније развоју АИ. С обзиром на то да је АИ истакнут као покретачка снага будућности компаније, Гоогле циља на појачавање својих АИ могућности, потенцијално се такмичећи са ентитетима попут ОпенАИ и њиховим познатим производима попут ЦхатГПТ-а.

Док АИ наставља да се увлачи у наше дигиталне животе, кључ је у постизању равнотеже између иновација и корисничког искуства. Док је свака најава нових АИ функција веома привлачна, осигурање да оне унапређују, а не ометају корисничко задовољство, остаје кључно. Са функцијом “Скок унапред” и другим АИ експериментима, YоуТубе улази у будућност у којој интелигентни алгоритми олакшавају наше онлине интеракције, једно прескакање по једно.

(Бенцхамрк)

БОНУС ВИДЕО: