''Немамо медије. Медији су тако корумпирани. Ако постоји добра прича о нама, добра прича о било ком појединцу који је републиканац, конзервативац, они од тога направе лошу причу. А ако је то лоша прича, они је направе најгором причом у историји. То је најнепоштенија група људи'', изјавио је Трамп у говору пред Турнинг Поинт УСА групом младих конзервативаца.

Лондонски Гардијан преноси да је Трамп променио ставове Американаца о медијима, наводећи да су 2015. године имали рејтинг поверењеа од око 94 до 95 процената, а да тренутно имају нижи рејтинг од Конгреса.

''Сматрам да је то велика част јер су они гомила врло непоштених, покварених копилади'', изјавио је Трамп.

Трамп је критиковао и генерала Милија, начелника Генералштаба америчке војске поводом повлачења америчких трупа из Авганистана, имитирајући његов груб глас.

''Никада нећу заборавити да ми је Мили рекао: ''Господине, господине. Јефтиније је оставити опрему него је донети'''', објаснио је Трамп.

Након тога га је питао да ли је јефтиније напунити пола резервоара и одвести у Пакистан или вратити у САД, уместо остављања, на шта је Мили рекао: ''Да, господине, мислимо да је јефтиније''.

Тада је Трамп, како каже, схватио да је Мили ''идиот''.