Од 23 главна претреса, 15 је одржано, а чак осам одложено или отказано. Да ли и колико Мика Алексић злоупотребљава могућност одлагања суђења и да ли ће и убудуће исто то радити, говорио је адвокат Боривоје Боројевић.

Боројевић је у емисији "Међу нама" истакао да окривљени Алексић прави жртву од себе и константно се руга правим жртвама.

- Ово је један посебан предмет у коме треба поштовати идеју глумица које су пријавиле Мику Алексића, и то је заправо посебан случај у нашем правосуђу. Суђења би морала да буду чешћа, оштећене би морале да буду више пута саслушаване како сматрају браниоци Мике Алексића - рекао је Боривоје Боројевић, па додао зашто је ово један од посебних случајева у нашем правосуђу.

"Добиће доживотну казну затвора"

- Ово суђење је посебно, не само због идеја часних девојака које су то ставиле пред суд, већ и због тога што је Мика Алексић био сигуран да има подршку неке актуелне власти, можда је и имао подршку актуелне власти јер је он пре него што је изашао на главно суђење, преко телевизија са националном фреквенцијом правио нека "суђења", доводио разне људе који су га подржавали. То је било једно паралелно суђење где су се омаловажавале жртве и на тај начин се припремали за ово главно суђење пред Вишим судом у Београду - казао је Боројевић.

Адвокат наводи да су Алексић и његов тим очекивали да ће добити подршку председника већа, а када му цела представа није пошла за руком, он је одлучио да од себе, како Боројевић каже, "прави болесника".

- Мислим да су очекивали подршку председника већа, тј. судије који води овај поступак, зато су кренули са таквом нарацијом. Он је причао о себи, дивио се самом себи, говорио о науци глумачке школе, да би на крају, када је био суочен да одговара на разна питања оштећених, од себе правио болесника. Почео је да извољева како је болестан, његов адвокат је рекао да се ради о човеку који је на самрти. Дакле, жели да одуговлачи овај судски поступак, тиме додатно иритирају не само јавност, него и жртве - закључује он.

Сестра Мике Алексића сведочила би против њега

Додао је да чак и оштећени имају меру и не претерују када је реч о суђењу и самом процесу, али зато окривљени не поштују чак ни жртве.

- Ја сам као адвокат једне од оштећених имао могућност да предложим његову сестру као сведока, али сам схватио да би то било много и дегутантно, јер чак и оштећени не треба да претерују у неким својим захтевима. Али, с друге стране, они се не либе ничега. Он, као окривљени и његови браниоци крше сва могућа права и мисле да ће их неко ипак заштитити - каже адвокат.

На питање да ли то значи да би његова сестра сведочила против Мике Алексића, Боројевић је одговорио потврдно.

- Да, тако је, против њега. О неким околностима, о сазнањима везано за саме оштећене и тако даље, али кажем вам кодекс професионалне етике не дозвољава да претерујете, да неко не помисли да је то нека злоупотреба.

- Сигуран сам да ће Мика Алексић у овом поступку бити осуђен на тешку доживотну казну затвора безобзира на то што он покушава да избегне поступак - истакао је Боривоје Боројевић.

Подсетимо, Мирослава Мику Алексића је за силовање прва пријавила глумица Милена Радуловић.

(Блиц)