Како је и сама на челу фондације у чијем је фокусу подршка малишанима, недавно је током гостовања у једној емисији проговорила о васпитању.

- Ми често одговорност пребацујемо на дете, да ми нешто радимо због њега, али чињеница и ова прича о родитељству је да ми будемо бољи, јер када смо ми бољи онда ће и другима око нас бити боље.

Дете само из средине у којој су људи здрави и у којој су добри односи, може и оно да буде добро. Онда када упија енергију нечега што је на силу, оптерећено. У већини домова деца упијају енергију која је велики стрес. Често се бавимо стварима које нису битне, а не видимо суштину - истакла је она и открила колики је изазов одгајање деце заправо.

Фото: АТА имагес

 

 

- Јелена од пре 10 или 15 година би рекла да све зна. Ипак, Јелена сада која је родитељ дечака од десет и девојчице од седам година, морам да кажем да су моји родитељи мене подигли најбоље што су знали у времену у које је било такво какво јесте и информацијама које су биле такве какве јесу. 

Ми живимо у једном потпуно другом времену. Савети бака и дека да је породица кључ и да родитељи увек морају да нађу времена да се баве својом децом је суштина и то се преноси са колена на колено, али ми смо онда ту додали технологију и три посла, један родитељ, други је на путу. Нису баке и деке више нису ту, немамо више ону мрежу подршке коју смо пре имали када смо живели у мањим заједницама. Сада живимо у великим градовима, константним гужвама.

Фото: АТА имагес

 

 

Истакла је супруга Новака Ђоковића и велика искушења са којима се мајке сусрећу:

- Погрешно је што стављам себе на последње место, али то је та последица оног раног развоја када мајке себе стављају на последње место. Ми мајке имамо толико улога, поготову када су деца мала. Да радимо, у овом модерном друштву не можеш да останеш више ни код куће, да само гајиш децу, јер мораш да доприносиш, скупо је одгајати децу. Опростите ако ми не верујете у ово ако ја причам, али ја сам и те како свесна како се живи, јер бавим тим послом 

(Сторy)

БОНУС ВИДЕО: