Романа посумњала да са њеним организмом није нешто у реду када је почела да уноси огромне количине хране, а губила је килограме. 

- Са 15 година сам сазнала да имам дијабетес тип 1. Сасвим случајно, у пубертету кренеш да једеш много слаткиша, хране, међутим то је било ненормално, ја сам јела толике количине хране последња 2 месеца пре него што ћу да откријем за ту компликацију, а стално сам мршавила - открила је певачица једном приликом.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Romana (@romana_panic)

Истакла је да је мајка тражила да јој се извади крв, јер је видела да није нешто у реду. 

- Била сам у стању да поједем килограм банана, 300 гр чоколаде, а сваког дана имам све мање килограма, и онда је мајка приметила да нешто није у реду и баш је стриктно тражила да ми се кроз вађење крви погледа шећер.

Романа је тешко поднела саопштење резултата:

- Када су стигли резултати било је катастрофално, ја сам одмах морала да идем у болницу. Три седмице испитивања, ништа нисмо утврдили, због чега је дошло до тога, тако да у принципу вероватно због вирусне инфекције. То је за мене тад била страшна вест, шокантно. Сада је све то много лакше, ја сам још тада знала и чула да је дијабетес болест 21. века, да људи оболевају због стресног начина живота, стила живота, брзе хране.- рекла је и додала:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Romana (@romana_panic)

- Плакала сам и рекла да сви изађу из собе, ја сад морам сама да размислим и донесем одлуку како ћу ја да се изборим са тим. Размишљала сам да ли је ово крај мог живота или ћу ја ово да победим. И после сат времена плакања сам рекла: 'Ајде, сад можете да уђете у собу, од данас ако чујем од неког да ми каже да сам ја можда болесна имаћемо озбиљне проблеме јер мени није ништа и ја ово прихватам са једном великом одговорношћу.

(Грандонлине)

БОНУС ВИДЕО: