Међутим, не могу сви електрични уређаји да поднесу потпуно искључење. Ово може да буде због разноразних ствари. Понекад је то због начина на који раде, а понекад због начина на који су програмирани.

Редослед гашења је такође важан. Да бисте избегли оштећење, увек прво користите прекидач, а тек онда утикач.

Никада не би требало да искључујете ова три електрична уређаја:

Штампач

Када је струја посреди, код инк-џет принтера није потребно искључити напајање електричног уређаја. Међутим, постоји прави проблем који се јавља када се штампач не искључи помоћу дугмета за напајање, већ се искључи директно из напајања.

Када је укључен, ваш уређај спреман је за штампање и не мирује. Ако се утикач извуче, он зауставља процес без искључивања, као што би било код нормалног искључивања.

Фото: Д.Јовановић

 

Ово је слично ресетовању. То значи да се инк-џет штампач потпуно изнова покреће и претпоставља да глава за штампање није коришћена дуже време. Дакле, чисти се и користи много мастила.

WiFi рутер

Имати приступ интернету у сваком тренутку је предност увек укључених FritzBox-ова, Speedport уређаја итд. Можда би било вредно искључити VLAN рутер ноћу, али само ако на њега није повезан ниједан други важан уређај.

Ако користите фиксни телефон, телефонску секретарицу и/или паметне кућне апарате, не би требало да искључујете рутер. Он тада није доступан или чак изазива проблеме када се уређај поновно укључи.

ОЛЕД телевизори

Модерни телевизори попут ОЛЕД телевизора праве буку када је утикач искључен. То је због чињенице да се пиксели аутоматски ажурирају у позадини.

Редовно искључивање из електричне мреже неправилно би прекинуло овај процес и могло би да доведе до оштећења или погоршања квалитета слике.

БОНУС ВИДЕО: