Пред тим судом у току је кривични поступак за убиство Јована Клисића и рањавање Велизара Гардашевића 1. новембра 2019. године испред једног локала у Бару, за шта се као директни извршилац терети Стефан Ђукић, док су његова супруга Данијела, његова мајка Зорица Ђуровић и његов полубрат Вук Лакићевић, као и Марко Вујадиновић (27), Хасип Мурић (44), Андрија Главичанин и Бојан Вуксановић оптужени за стварање криминалне организације.

Он је, како се сумња, са још два неидентификована лица, возилом марке "сеат алтеа" дошао испред угоститељског објекта "Савоја", где су сачекали долазак Клисића и Гардашевића, када је окривљени Ђукић са задњег сједишта испалио најмање 15 пројектила из аутомата.

Ђукић је оптужен и да је два и по месеца пре овог злочина наоружан аутоматском пушком упао у тај локал да би ликвидирао Гардашевића, али он у том моменту није био тамо.

Фото: detective-info.com.ua

 

 

Име Баранина Стефана Ђукића, који се раније презивао Мандић, доспело је у жижу јавности када је са Емилом Тузовићем из Подгорице и српским држављанима Петром Јовановићем и Миланом Бранковићем покушао да убије наводног вођу "кавачког клана" Радоја Звицера у Кијеву. Они су тада ухапшени убрзо и тренутно се налазе у затвору у Украјини.

Како је утврђено током истраге, Ђукић је у Украјини боравио са фалсификованим пасошем Северне Македоније. Шеф тамошње полиције Игор Клименко тада је саопштио да су нападачи у Украјину стигли почетком маја, након чега су купили возила, аутоматско ватрено оружје и организовали праћење Звицера и његове породице.

Саопштио је и да је та четворка покушала да напусти Украјину ван царинског надзора, преко границе између те државе и Молдавије.

У полицијским евиденцијама они су означени као припадници барског клана на чијем се челу налазио Алан Кожар, који је убијен у Грчкој.

Привремено одузета имовина

Подгорички Виши суд раније је, на захтев СДТ-а донео мјеру којом је привремено одузео имовину Данијели Б. Мандић због сумње да је стечена незаконито. Документом Специјалног државног тужилаштва, односно тадашњег тужиоца Саше Чађеновића, а који је потврдио Виши суд у Подгорици, њој је привремено забрањено располагање са две ливаде површине 95 и 524 квадрата, са два винограда друге класе површине 53 и 193 метра квадратна и стамбеним објектом површине 209 квадрата, који је саграђен без грађевинске дозволе.

(Дан)

БОНУС ВИДЕО: