Небојша Бакочевић је важио за једног од најлепших глумаца који су се појавили на нашој сцени, а с обзиром да му талента није мањкало, многи су му предвиђали блиставу каријеру, а смешио му се и Холивуд. Жене су га обожавале, вриштале су кад га сретну на улицама Београда, а он није крио да је и он волео њих.

 

- То морате да питате жене, али морам да признам да сам приметио да ме воле, а ја њих обожавам. Кад сам 1983. уписао Академију, једна од девојака ми је рекла да сам глуму уписао због жена. Има у томе истине. У животу ме занимају искључиво две ствари: храна и жене. За Оскара ме баш брига - рекао је Небојша својевремено у једном интервјуу.

 

 

Међутим, уследили су проблеми са зависношћу од наркотика и законом, те се Небојша појављивао све ређе на малим екранима. Београдски медији су писали да је постао зависан о хероину. Једно време су у новинама кружиле информације да је ухапшен због покушаја пљачке у Котору. Наводно, глумац је покушао да набави новац за дрогу.

Занимљиво је да је многе опасне филмске сцене снимао сам, без каскадера, јер није желео да гледаоци примете да то није он. На сету је увек био перфекциониста, што се видело и на крајњем производу.

Небојша се од 2000. године до данас појавио у свега неколико остварења: у серији "Вратиће се роде" и филму "Артиљеро", а једна од новијих улога му је била у серији "Пет". Захваљујући томе, верне обожаватељке Небојше Бакочевића имале су прилику да га виде после много година.

Глумац је, иначе, протеклих година дао свега неколико изјава. Није познато хоћемо ли га поново гледати у неком новом остварењу, али једно је сигурно - жене би га, и након толико година, дочекале с великим одушевљењем.